Workshop

Met een paar vrienden of vriendinnen een glasschaal maken, dat kan! Heeft u geen ervaring? Geen probleem, de workshop Glasschaal maken is speciaal voor beginners. Door de kleine groepsgrootte is er ruimte voor veel persoonlijke begeleiding. Tijdens de workshop raakt u vertrouwd met het glas en maakt u een leuke schaal. Heeft u al vaker met glas gewerkt, dan is de workshop Glasfusen meer geschikt.

  Workshop Glasschaal maken

  (1 dagdeel)

 

Voor deze workshop is geen speciale ervaring of kennis noodzakelijk. U mag een eigen ontwerp maken maar u kunt ook aan de hand van een voorbeeld werken. De workshop is inclusief gebruik van het glas, gereedschap en apparatuur. Na afloop van de workshop worden de glaswerken in een glasoven gefused (versmolten). Daarna gaan de glaswerken nogmaals de oven in om ze te laten buigen in een mail (slumpen). Hiermee krijgt het glas de vorm van een schaal. De ovenprocessen duren enkele dagen. U kunt uw glasschaal na afloop van de workshop dus niet mee naar huis nemen. Deze kunt u later ophalen. Eventueel verzenden per post kan ook. Hier worden extra kosten voor gerekend.

Tijdens de theorie kunt u genieten van een kopje koffie of thee met iets lekkers. Als u echter met het glas aan de slag gaat is het niet verstandig om te eten of te drinken. Dit in verband met eventuele glassplinters. Ook raad ik u aan om kleding met lange mouwen, lange broek en dichte schoenen te dragen. De workshop duurt 1 dagdeel (3 uur). Dit kan in de ochtend, middag of avond. De kosten bedragen €55,- per persoon incl. btw bij een bezetting van 3 deelnemers.

  Workshop Glasfusen

  (2 dagdelen)

 

Voor deze workshop is enige ervaring of kennis over glasfusing en glassnijden noodzakelijk. U maakt een glaswerk naar eigen ontwerp. De workshop is inclusief gebruik van glas, gereedschap en apparatuur. Na afloop van de workshop worden de glasontwerpen in een glasoven gefused (versmolten). Eventueel gaan de glaswerken nogmaals de oven in om ze te slumpen (buigen). De ovenprocessen duren enkele dagen. U kunt uw glaswerk na afloop van de workshop dus niet mee naar huis nemen. Deze kunt u later ophalen. Eventueel verzenden per post kan ook. Hier worden extra kosten voor gerekend.

Tijdens de theorie kunt u genieten van een kopje koffie of thee met iets lekkers. Als u echter met het glas aan de slag gaat is het niet verstandig om te eten of te drinken. Dit in verband met eventuele glassplinters. Ook raad ik u aan om kleding met lange mouwen, lange broek en dichte schoenen te dragen. De workshop duurt 2 dagdelen ( 1 dagdeel is 3 uur). Dit kan in de ochtend, middag of avond. De kosten bedragen € 109,- per persoon inclusief btw bij een bezetting van 3 deelnemers.