Esther van Amsterdam

"Glas lijkt iets te willen vertellen als een gefluisterde gedachte. Het is aan mij om van het verlangen van het glas iets moois te maken."

 

Esther van Amsterdam is geboren in 1967 en sinds 2013 actief met glas. Na haar studie HBO Personeel en Arbeid, heeft zij zich in eerste instantie gericht op haar carrière op personeelsgebied. Sinds haar jeugd is zij echter op zoek naar een manier om haar creativiteit vorm te geven. In 2010 komt ze in aanraking met het versmelten van glas, of te wel glasfusing. De vonk slaat over en ze raakt gepassioneerd door glas.

 


Signatuur

Haar werk valt het beste te omschrijven als kleurrijk, divers met strakke patronen of lijnen. Het samensmelten van repen glas is haar signatuur en is in vele vormen terug te vinden in haar werk. Daarnaast geeft de afwisseling tussen transparante en ondoorzichtige delen het glas een spannende speelsheid.

Techniek en bewerking

De glaswerken ondergaan meerdere bewerkingen. Zowel warme technieken zoals glasfusing (versmelten) en slumpen (buigen) maar ook koude technieken zoals zagen, slijpen, polijsten en zandstralen worden gebruikt om het glas te vormen.